SUCHÉ PLODY
Sušení je tradiční způsob konzervace ovoce a zeleniny, a především v zimních měsících vám poskytne skvělý způsob, jak si připomenout oblíbené chutě léta a zpestřit si jídelníček. Dejte si je jen tak nebo je přisypte do snídaňové misky. Ozvláštní sladké pečení, ale mnoho z nich příjemně překvapí i ve slaných jídlech.
Tento tradiční způsob konzervace potravin zachovává svou výbornou výživovou hodnotu. Rajčata dozrávají na sluníčku v Turecku, suší se šetrně, a díky tomu mají osobitou chuť...
Snídaně podle ročního období
Ořechy a sušené plody jsou sice tradičně spjaté s chladnými měsíci, ale mohou skvěle chutnat i k letní snídani.
Letní snídaně : Domácí granola s jogurtem
Jogurt s „pečeným müsli“ je populární snídaně a skvělý start do teplého dne. Věděli jste, že se dá jednoduše připravit i doma? Použít můžete jakékoliv ořechy, ale také semínka a různé sušené ovoce.
GRANOLA S LÍSKOVÝMI OŘÍŠKY A KOKOSOVÝMI CHIPSY
- 2 hrnky ovesných vloček
- 1/2 hrnku nasekaných lískových oříšků
- 1/2 hrnku kokosových chipsů
- 1 lžíce kakaa
- 3 lžíce medu nebo sirupu
- 3 lžíce kokosového oleje
- Ingredience spojte, rozprostřete na plech a pečte 30 minut na 150°C, podávejte s bílým jogurtem
Zimní snídaně: Kaše se sušenými plody
Na této zimní snídani je krásné, že může být pokaždé jiná - volte různé kombinace ořechů a ovoce, nezůstávejte ani u jednoho druhu kaše!
POHANKOVÁ KAŠE SE SUŠENÝMI ŠVESTKAMI A PERNÍKOVÝM KOŘENÍM
- Pohankový základ připravte z mleté pohanky (instantní pohanková kaše) nebo rozmixujte pohanku lámanku uvařenou dle instrukcí na obalu (trvá to chvilinku) - můžete místo části vody použít trochu mléka pro bohatší chuť. Kaši oslaďte dle chuti
- Přisypte nakrájené švestky a okořeňte skořicí nebo perníkovým kořením, zalijte trochou sirupu nebo medu
- Naše další oblíbené kombinace jsou: jáhlová kaše s meruňkami, ovesná kaše s brusinkou a slunečnicovým semínkem, rýžová kaše s kokosem, quinoová kaše s kešu a rozinkami