SEMÍNKA
Semínka jsou úžasnou ingrediencí při vaření, vzletně bychom mohli říci, že v nich dřímá život celé rostliny. Do vašich jídel vnesou zajímavou chuťovou složku, ale také mnoho zdraví prospěšných látek. Skvěle vyniknou jako posyp při pečení nebo závěrečném servírování.
Možná vás bude zajímat, že si mnoho semínek čistíme a loupeme sami na vysoce výkonné čističce s optickým třídičem. Přeskakujeme tím několik článků v řetězci dodavatelů a za danou cenu si tak kupujete především kvalitu.
Chuťově vyladěnou směs semínek můžete přidat do jogurtu, salátu či smoothies. Hodí se do těsta při slaném i sladkém pečení, krásně ozdobí například domácí chleba.
Recept na domácí krekry se semínky
Připravit krekry je jednoduché a volbou různých semínek docílíte mnoha variací. V kombinaci s dipy a pomazánkami vytvoří skvělou "párty pochoutku" nebo svačinu, vhodné jsou i ke krémovým polévkám.
SEMÍNKOVÉ KREKRY POKAŽDÉ JINAK
- Smíchejte 1 hrnek hladké mouky, 7 lžic vody, 3 lžíce oleje a 1/2 lžičky soli
- Do těsta můžete přidat své oblíbené koření nebo lehce pomletá semínka - například lněné nebo slunečnicové
- Těsto přemístěte na pečící papír a uválejte ho na placku o síle 2mm, rozřezejte na váš oblíbený tvar
- Pomažte připravené krekry olejem – k tomu vám skvěle poslouží některý z našich olejů ve spreji
- Nyní máte prostor k improvizaci - krekry posypte semínky dle vlastní volby. Výborný je sezam, lněné semínko, slunečnice, dýně, mák nebo kmín
- Pečte v troubě na 200°C, dokud krekry nezezlátnou. Obvykle to trvá okolo 12 minut
NÁŠ TIP: Hotové krekry ještě můžete zastříknout některým naším olejem ve spreji s příchutí - třeba česnekovým, chilli nebo bylinkovým.