OLEJE
Ve chvíli, kdy berete do ruky olej, chystáte se věnovat čas sobě nebo svým blízkým. Dnes uvaříte vy. Jen vy umíte poskládat chutě tak, jak je máte rádi a jak je od vás zná vaše okolí. Do vaření zkrátka vkládáte část sebe a vyplatí se mít po ruce poctivý základ.
Hlídáme původ vstupních surovin a zpracováváme je co nejšetrněji, aby se do oleje, na kterém vaříte, dostalo co nejvíce prospěšných látek. Jinak upravujeme oleje do studené kuchyně, na vaření a na fritování, abyste z nich vždy získali co nejvíce a zároveň se nemuseli obávat přepálení.
Proto volte olej vždy podle toho, co chcete připravit. Ve studené kuchyni nebo při závěrečném servírování můžete využít panenské oleje, které mají výraznou chuť, vůni a obsahují nejvíce vitamínů, antioxidantů a dalších živin. Při tepelném zpracování raději sáhněte po olejích rafinovaných, díky kterým můžete bez starosti vařit či péct, aniž byste si museli příliš hlídat vznik nežádoucích látek. Pokud se chystáte na dlouhé smažení nebo fritování, doporučujeme naše Fritovací Premium, který jsme pro vás vyvinuli právě pro tyto případy.
Vyzkoušejte naši novinku za zaváděcí cenu! Balzamikový ocet ve spreji opravdu oživí vaše vaření! Dodá šmrnc studeným i teplým jídlům, a to jako chuťově, tak díky možnosti...
Manka Provensál jedlý rostlinný olej ochucený Objem: 250ml Složení: řepkový olej,paprika sušená-kousky,dobromysl sušená,levandule sušená,výtažek koření -provensálská směs
Řepkový olej nebo slunečnicový?
Oba druhy je vhodné používat jako základní oleje na vaření a pečení, protože mají příznivě nízký obsah nasycených mastných kyselin, na rozdíl od například tropických olejů nebo živočišných tuků. Při použití oleje řepkového si navíc můžete odškrtnout příjem omega-3 nenasycené mastné kyseliny, která je v jídelníčku Středoevropanů nedostatková.
Řepkový olej je všestranný, protože snese vyšší tepelnou zátěž, aniž by se znehodnocoval a tvořil zdraví škodlivé látky. Lze tak na něm i krátce smažit, zatímco slunečnicový olej se hodí spíše na lehčí tepelnou úpravu, jako je restování – ovšem vždy za podmínky, že jde o rafinované varianty olejů. Existuje speciální odrůda slunečnicového oleje zvaná „High Oleic“, která má naopak výborné vlastnosti při smažení – naleznete ji v olejích označovaných jako fritovací a tvoří důležitou složku i v našem oleji Fritovací Premium.