S pekařskými směsmi Fabio máte těsto hotové do 5 minut

Peceme-s-fabiem_obrazky

Nestíháte napéct na návštěvu? Těšíte se na zdobení dortu, ale nechcete trávit čas hledáním receptu na obyčejný korpus? Vždycky jste chtěli zkusit velvet cake, ale neměli jste energii shánět všechny suroviny? Důvodů, proč mít ve spíži některou z našich směsí na pečení, je mnoho. Vyberte si druh dle svého gusta a vyzkoušejte některý z těchto receptů:

Peceme-s-fabiem_obrazky2

Světlý korpus 

  • 600 g směsi Fabio Sandra DE LUXE
  • 225 ml řepkového nebo slunečnicového oleje
  • 3 vejce
  • 90 ml pitné vody

Suroviny spojte a nechte 5 minut odležet, poté těsto promíchejte do hladké hmoty. Nadávkujte těsto do formy vámi zvoleného tvaru (uvedené množství odpovídá naplnění dvou dortových ráfků o průměru 23 cm) vyložené pečícím papírem. Pečte při teplotě 180 °C cca 30minut.

Vafle de Luxe

  • 1 kg směsi Fabio Sandra DE LUXE
  • 290 ml plnotučného mléko
  • 5 vajec
  • 320 ml řepkového nebo slunečnicového oleje

Suroviny spojte a nechte 5 minut odležet, poté těsto promíchejte do hladké hmoty. Dávkujte ho do vaflovače a pečte do zlatova.

Peceme-s-fabiem_obrazky3

Kakaový korpus 

  • 1 kg směsi Fabio Sandra BRILANT
  • 650 ml pitné vody
  • 190 ml řepkového nebo slunečnicového oleje

Suroviny spojte a nechte 5 minut odležet, poté těsto promíchejte do hladké hmoty. Nadávkujte těsto do formy vámi zvoleného tvaru (uvedené množství odpovídá naplnění plechu s okrajem o velikosti 20 x 30 cm) vyložené pečícím papírem. Pečte při teplotě 170 °C cca 35 minut.

Čokoládové cookies

  • 500 g směsi Fabio Sandra BRILANT
  • 180 g másla
  • 1 vejce
  • 20 ml pitné vody
  • 100 g čokoládových peciček
  • 40 g pšeničné mouky hladké

Suroviny spojte do tuhého těsta (čokoládové pecičky přidejte až na závěr míchání, aby se nerozpustily). Vyválejte z něj váleček o průměru 6 cm, ze kterého odkrajujte plátky a pokládejte je na plech s pečícím papírem. Pečte při teplotě 190 °C cca 14-15 minut.

Peceme-s-fabiem_obrazky4 

Velvet cake

  • 1 kg směsi Fabio Sandra VELVET
  • 650 ml pitné vody
  • 190 ml řepkového nebo slunečnicového oleje

Suroviny spojte a nechte 5 minut odležet, poté těsto promíchejte do hladké hmoty. Nadávkujte těsto do formy vámi zvoleného tvaru (doporučujeme 2 plechy o velikosti 20 x 30 cm) vyložené pečícím papírem. Pečte při teplotě 160 - 170 °C cca 35-45 minut.

Hotový korpus prokládáme bílým krémem, např. z mascarpone, sýru typu žervé a našlehané šlehačky v poměru 1:1:1, dochuceným moučkovým cukrem dle chuti a vanilkou.

Velvet cookies

  • 1 kg směsi Fabio Sandra VELVET
  • 360 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 40 ml pitné vody
  • 200 g čokoládových peciček

Suroviny spojte a vymíchejte z nich těsto. Vyválejte ho na dva válečky o průměru cca 4,5 cm. Z těchto válečků odkrajujte plátky a položte je na plech s pečícím papírem. Pečte při teplotě 180 °C cca 18 minut.

Peceme-s-fabiem_obrazky5

Mechová roláda

  • 1 kg směsi Fabio Sandra ŠPENÁT
  • 9 vajec
  • 320 ml pitné vody
  • 190 ml řepkového nebo slunečnicového oleje

Suroviny spojte a nechte 5 minut odležet, poté těsto promíchejte do hladké hmoty. Těsto rozetřete na pláty (uvedené množství odpovídá pokrytí dvou plátů o rozměru 60 x 40 cm). Pečte při teplotě 240 °C cca 8 minut.

Upečené těsto pomažeme kyselejší marmeládou (rybíz, malina, lesní ovoce), pokryjeme bílým krémem (např. z mascarpone, sýru typu žervé a našlehané šlehačky v poměru 1:1:1, dochuceným moučkovým cukrem dle chuti a vanilkou) a stočíme do rolády.